Jei išrinksite mane meru tai…

Žiūrint politikų debatus, kyla toks jausmas, kad per artimiausius 4 metus, Vilnius bus toks miestas virš kurio visada bus vaivorykštė, dirbančių nebus, nes visi gaus dideles algas tiesiog važinėdami dviračiais ir bėgiodami nuostabiai įrengta Neries pakrante ir dėl to, Vilnius bus sveikiausias miestas Europoje su mažiausia bedarbyste ir greičiausiu metro. Be galo patogiu viešuoju transportu, kuris bus realizuotas pasitelkiant debesis (ne IT sąvoką, o tikrus debesis). Tokiais debesimis, dėl pagaliau įvesto skaidrumo, pritrauktų investicijų ir sukurtos konkurencijos bus ne tik galima važinėti nemokamai, bet savivaldybė dar ir mokės jums už keliavimą. Šitaip keliaujant vilniečiams nebereikės automobilių ir būtent todėl, visi kandidatai plės parkavimo aikštelių dydį kiemuose. Tačiau šiukštu nepalies žaliųjų vejų, vaikų žaidimų aikštelių, kuriuose spontaniškai dėl skaidrumo ir nepakartojai gero oro augs palmės ir rožės. Nors ir nebereikės automobilių, bet puse kandidatų žada pėstiesiems saugias perėjas per visiškai suremontuotas Vilniaus gatves. Pastarosios bus remontuojamos ne įprastiniu būdu – asfaltu, o geromis emocijomis nuo kurių duobės tiesiog užsitrauks. Nepaisant tokio remonto būdo iš dabar asfaltu Vilniaus gatves lopančios firmos „Grinda“ bus atleisti tik švogeriai, o visi kiti darbuotojai galės darbo metu prižiūrėti vilniečių vaikus ir taip bus išspręsta darželių trūkūmų problema.

Prisiminkite tai, kai po keturių metų išlipsite iš 25 metų senumo troleibuso, kur jums kompaniją palaikė mielai smirdantis bomžas iš dešinės ir pora agresyvių marozų iš kairės, ir įlipsite tiesiai į 4×4 metrų dydžio balą, kuri nusprendė įrengti savo rezidencija kokioje centrinėje Vilniaus gatvėje, nes ES pirmininkavimo čia jau seniai nebebuvo.

About the Author

voxcivis
Esu eilinis pilietis, toks pat kaip Tu, gerbiamas skaitytojau. Matyt ateina momentas gyvenime, kada atrodo, kad patyrei daug. Manau, man tas momentas atėjo (ir veikiausiai ne paskutinį kartą). Teko daug visko pamatyti - mokyklą, augimą aplinkoje, kur įvairus smurtas buvo įprastas, Lietuvos aukštąjį mokslą, darbo rinką, medicinos sistemą įvairiais rakursais, žmonių psichologiją, visuomenės gyvenimą, gabalėlį filosofijos ir dar daug visko. Tai įdomi gyvenimo kombinacija, kuri, pastebiu, kartais leidžia pamatyti šį bei tą gal kiek kitaip, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tokiomis įžvalgomis norisi pasidalinti. Mano labai mėgstamas atlikėjas - Vilijus Važnevičius (amžiną jam atilsį) - sykį koncerto metu sakė: "Neįsivaizduoju roko muzikanto - ne piliečio. Gali negroti - negrok. Gali nedainuoti - nedainuok. Neskauda - nekurk." Nesu roko muzikantas (gal šiek tiek širdyje), tačiau tai netrukdo būti piliečiu. Ir žinokit skauda. O kai skauda, visgi neišeina nerašyti. Kodėl? Nes rašymas padeda labai daug ką suprasti pačiam. Gal iš to pavyks suprasti kažką ir kitiems. Ir nebūtinai taip pat, kaip suprantu aš. Gal visiškai priešingai. O tai irgi puikus rezultatas. Nes suprasti visada yra gerai. Link to ir judėkime.
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos