Kodėl pikti (visi?) žmonės turėtų eiti balsuoti?

Pateiksiu keletą priežasčių kodėl pikti (visi?) žmonės turėtų eiti balsuoti:

  1. Jei esi vaikinas, gali piktintis, kad tau vėl prie balsadėžės nepavyko sutikti savo svajonių merginos, su kuria tavo ranka turėjo magiškai susiliesti metant lemtingąjį biuletenį.
  2. Jei esi mergina, tai gali keikti visus aplinkui, kad šie nepastebi kaip gražiai tai išsipusčiusi ir tavęs nepagiria, o 1) punkto vaikinas išvis tavęs nepastebėjo, nepaprašė tavo numerio. Matyt ir gėjai eina balsuoti…
  3. Jei esi pensininkas, tai prie balsadėžės gali sutikti kitų pensininkų, su kuriais galėsi pasidalinti savo pasipiktinimais, vargais ir negandomis, bei informuoti kitus rinkėjus apie artimiausioje vaistinėje esančias akcijas paracetamoliui ar širdies lašams.
  4. Jei esi uolus katalikas, tai galėsi keikti visus pamatytus prie balsadėžės, kad pastarieji tuo metu ne bažnyčioje. Tu nėjai, nes pasimeldei iš anksto išankstinėse pamaldose.
  5. Jei esi konservatorius, tai gali keikti visus iš eilės, kad šie balsuoja ne už tuos, kuriuos reikia ir taip griauna demokratiją, kurią tik konservatoriai žino kaip ginti.
  6. Jei esi socialdemokratas, tai galėsi keikti ten esančius konservatorius už krizės blogą suvaldymą ir 3. punkto piliečių pasipiktinimo kėlimą.
  7. Jei esi eilinis studentas, tai galėsi nervintis, kad šiemet Valinskas nedalyvauja rinkimuose ir visiškai neaišku kas čia tokie tame sąraše. Ir išvis po vakarykščio žiauuuuuriai galvą skaudą! Teks elgtis kaip per egzaminą – spėti variantą ir gal pataikysiu.
  8. Jei esi sunkiosios muzikos gerbėjas, tai piktinsiesi, kad A.Sysas nedalyvauja rinkimuose, nes jį vienintelį iš valdžios pareigūnų matei per Black label society koncertą.
  9. Jei esi rusakalbis lietuvis, tai galėsi keikti visus, kurie nekalba su tavimi rusiškai ir nepadeda tau perskaityti biuletenio. Tavo laikais visi rusiškai mokėjo ir nebuvo šitų erezijų, kad viskas lietuviškai. Prie Putino taip nebūtų!
  10. Jei esi Kovo 11osios eitynių dalyvis, tai galėsi keikti 9) punkte paminėtą rusą. Kai kuris gal net sumurmėtų: prie Hitlerio taip nebūtų…
  11. Jei esi homoseksualas, žydas, juodaodis ar šiap kitoks, tai galėsi keikti 10) punkte paminėtą asmenį. Prie Obamos taip nebūtų… Ar šiap, prie daugumos vakarų pasaulio lyderių.
  12. Jei pamiršai namie asmens dokumentą, tai gali keikti ir pats save. Durna galva blemba… Bet eik namo, pasiimk dokumentą ir grįžk, nes kitaip neišeis realizuoti bet vieno iš kitų čia paminėtų punktų.
  13. Jei esi vaikas ir atėjai su tėvais, tai gali pykti ant jos, kad ši leido įmesti biuletenį į balsadėžę tavo jaunesniajai sesutei, o ne tau. Tai bjaurybei viskas leidžiama… Žaislus su ja reikia dalintis ir ant rankų ją nešioją… Dabar ir pagrindinę pilietinę pareigą jai perleido… Viršūnė!
  14. Jei esi skubantis verslininkas, tai galėsi piktintis, kad ilga eilė ankstesniuose punktuose paminėtų asmenų trukdo tau susitvarkyti tavo svarbiausius verslo reikalus! Tavo partneriai jau turbūt seniai ir pirtelę pakūrė ir šašlus jau pakepė…
  15. Bet svarbiausia ir didžiausia priežastis, kodėl verta dalyvauti rinkimuose yra ta, kad po to galėsi keikti valdžią į valias ir niekas tau nieko negalės prikišti. Tu juk savo pareigą atlikai savo pareigą – ėjai balsuoti.

Sėkmės balsuojant ir naudojantis vienu iš aukščiau paminėtų punktų. Jei bent vieno iš jų nerealizuoji, tai realiai gali netekti Lietuvos pilietybės dėl įtarimų, kad nesi lietuvių tautybės.

About the Author

voxcivis
Esu eilinis pilietis, toks pat kaip Tu, gerbiamas skaitytojau. Matyt ateina momentas gyvenime, kada atrodo, kad patyrei daug. Manau, man tas momentas atėjo (ir veikiausiai ne paskutinį kartą). Teko daug visko pamatyti - mokyklą, augimą aplinkoje, kur įvairus smurtas buvo įprastas, Lietuvos aukštąjį mokslą, darbo rinką, medicinos sistemą įvairiais rakursais, žmonių psichologiją, visuomenės gyvenimą, gabalėlį filosofijos ir dar daug visko. Tai įdomi gyvenimo kombinacija, kuri, pastebiu, kartais leidžia pamatyti šį bei tą gal kiek kitaip, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tokiomis įžvalgomis norisi pasidalinti. Mano labai mėgstamas atlikėjas - Vilijus Važnevičius (amžiną jam atilsį) - sykį koncerto metu sakė: "Neįsivaizduoju roko muzikanto - ne piliečio. Gali negroti - negrok. Gali nedainuoti - nedainuok. Neskauda - nekurk." Nesu roko muzikantas (gal šiek tiek širdyje), tačiau tai netrukdo būti piliečiu. Ir žinokit skauda. O kai skauda, visgi neišeina nerašyti. Kodėl? Nes rašymas padeda labai daug ką suprasti pačiam. Gal iš to pavyks suprasti kažką ir kitiems. Ir nebūtinai taip pat, kaip suprantu aš. Gal visiškai priešingai. O tai irgi puikus rezultatas. Nes suprasti visada yra gerai. Link to ir judėkime.
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos